måndag 24 september 2012

En förberedeande PDF

Jaha då har alltså arbetet med IKT B dragit igång på allvar. den här terminen ska det bli en B-uppsats i form av en webbtidning och här kommer en liten försmak på vad mitt arbete kommer att gå ut på.

Läs och begrunda. Hinner ni (vet jag är lite sen) så får ni gärna lämna en liten kommentar också.

Min PDF


7 kommentarer:

  1. Du tar upp ett mycket intressant ämne och jag gillar att du låtit frågeformuleringen finnas i blocket. Du har liksom jag en bild som går i blått. Kanske det hade blivit ännu tydligare om du minskat lite på den blå tonen. Du har i bilden på ett bra sätt fått fram distraktionen i form av facebook men man skymtar även skolarbetet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag var länge i valet och kvalet vad gällde den blåa färgen men beslutade mig för att gå på den då jag jobbade in det i hela bilden. Orsaken till det blåa kommer egentligen från Facebook (som ju förknippas starkt med blått) och därav valde jag att det blåa från Facebook fick fortsätta och gå igenom hela bilden. men det kan nog va som du säger att den blir lite väl mörk. Men som en första sida kan jag tänka mig att den kan funka. Dock vill jag nog inte ha det så inne i hela tidinigen sen.

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Tack för responsen David!
    Jag tycker du har valt ett mycket intressant ämne,då jag själv också funderat en del över detta. Det gäller väl för dig att komma fram till relevanta frågeställningar till intervjuerna med elever och lärare, samt hur observationerna ska gå till. Vad ska du fokusera på?

    Jag håller med Margareta om att det är snyggt att låta problemformuleringen synas i anteckningsblocket, samt att den blåa "Facebookfärgen" kommer fram.
    Vi ses imorgon!

    SvaraRadera
  4. Ja vi måste nog ha tänkt lika.. dator och skolböcker på ekbord fotat uppifrån.... Ändå är bilderna så olika. Min känns ganska stel och tråkig jämfört med din. Jag måste nog pimpa den lite för att få en annan effekt.Hoppas på tips imorgon. Din frågeställning är ju högst relevant.I USA, där många skolor startade 1-1 projekt för 10 år sedan, överväger man nu att anställa kompetent personal istället.Det skall bli intressant att höra vad lärare och elever på Skrapan tycker.
    Vi ses

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Har du kunnat precisera frågeställningen utifrån diskussionerna senast? Funkar det att genomföra på din VFU?
    Håll oss gärna uppdaterade via bloggen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja min frågeställning kommer nog att bli: Är datorerna till hjälp och stöd för undervisningen eller blir de istället till en distraktion under lektionerna och i undervisningen på en 1-1 skola som Lundellska skolan.

      Formuleringen är jag kanske inte helt 100 på men den kan jag kanske skruva på ytterligare lite under kursens gång iaf. Det är iaf det som jag har tänkt undersöka.

      Radera